Ge ditt hem en mysig och lantlig stil

landstil

Att välja rätt inredningsstil till sitt hem är något som kan ta en hel del tid. Om man inte vet vad man ska välja, kan man alltid gå efter en av de lite mer populära och tidlösa stilarna. En mycket omtyckt och älskad inredningsstil är den lantliga eller rustika stilen. Här är några tips till dig som vill fixa en heminredning lantlig stil ditt eget hem.

Ljusa och öppna rum

I en heminredning lantlig stil är det viktigt att se till att rummen hålls ljusa och öppna. De flesta väggar och möbler ska helst vara riktigt ljusa, gärna i vitt eller riktigt ljusa färgtoner. Detta ger en ljus och härlig bas som ger en riktigt positiv känsla. Ett ljust rum känns ofta mycket mer hemtrevligt och inbjudande.

Man vill även se till att hålla rummen i det lantliga hemmet så öppna som möjligt. Ställ inte dina möbler för tätt ihop. Möbler som står för tätt ihop kan få ett rum att kännas trångt och instängt. Lämna lite luft mellan dina möbler så att du kan röra dig ohindrat.

Var kreativ med belysningen

Lampor av olika slag är såklart viktiga i ett lantligt hem. Försök att tänka kreativt när du sätter upp dina lampor. Använd dig gärna av flera olika typer och modeller för att ge lite mer variation. Några exempel på lampor som passar till heminredning lantlig stil är detaljerade vägglampor, eleganta takpendlar, mysiga ljusslingor och vackra ljuslyktor. Om du varierar din belysning med en blandning av dessa typer av lampor kommer du helt säkert att lyckas med din heminredning lantlig stil.

Återanvänd gamla saker och möbler

Ett riktigt bra knep är att återanvända gamla saker och möbler. Att återanvända gamla saker ger ditt hem en härlig lantlig touch, men det är även riktigt bra för miljön. Det är alltid bättre att återanvända gamla saker än att köpa nytillverkat. När du återanvänder en gammal möbel eller dekoration går det inte åt några nya resurser. Du får på så vis en mycket mer miljövänlig heminredning lantlig stil. Det är ju alltid ett stort plus.

Du kan hitta gamla möbler och saker lite överallt. Du kan till exempel köpa dem på loppmarknader eller genom köp- och säljsidor på nätet. Om du har tur kan du även hitta användbara saker på soptippen eller återvinningscentralen.

hem

Använd mycket trä

Använd så mycket naturfärgat trä som du bara kan i din heminredning lantlig stil. Naturfärgat och obehandlat trä är något av det allra viktigaste i ett lantligt hem. Den lantliga stilen har ju trots allt en riktigt stark koppling till naturen. Därför ska du komma ihåg inreda med mycket naturfärgat trä. Naturfärgat trä kan fås i många olika färger och nyanser. Varje träslag har sitt eget unika uttryck. Försök att hitta ett träslag som passar ditt hem och din smak.

Om du har möjligheten att bygga dina egna trämöbler bör du verkligen testa det. Du kan få en mycket mer personlig lantlig stil genom att själv skapa dina egna möbler helt från grunden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.