Här är lamporna du måste ha i trädgården

utehus

En mörk trädgård är sällan trevlig att vistas i. Ett par lampor kan göra mycket för trädgården, speciellt om den är riktigt tätbevuxen eller är full av träd som skymmer solen. Om du inte har satt upp några lampor i din egen trädgård, är det hög tid att du skaffar det. Här får du ett par exempel på led belysning utomhus som du bara måste ha i din egen trädgård.

Lampor till dammen eller fontänen

Har du en damm eller en fontän i din trädgård? Då ska du se till att ge den lite extra ljus med ordentlig led belysning utomhus. Du kan köpa lampor som kan installeras under vattnet, antingen i fontänen eller i dammen. Dessa lampor ger en riktigt häftig effekt, eftersom ljuset kommer nedifrån och upp genom vattnet. Sådana lampor gör det även lättare för dig att hålla reda på vart dammen eller fontänen är när det är mörkt ute.

Du kan även få tag på lampor som liknar stenar. Dessa passar perfekt som belysning runt en damm, eftersom de lättare kan kamoufleras bland andra dekorativa stenar. Om du vill ha lampor som är lite mindre synliga, är dessa perfekta för dig och din trädgård.

Energismarta solcellslampor

Led belysning utomhus är redan riktigt energieffektivt, men om man vill da energisparandet ännu ett steg längre kan man välja att installera solcellslampor i trädgården. Solcellslampor är LED-lampor som drivs av solljus. Energin från solljuset lagras i lampans batteri. Batteriet försörjer sedan lampan med nog ström för att kunna driva den i ett par timmar. Denna energi kostar dig ingenting. Den enda nackdelen med solcellslampor är att de inte fungerar så bra under dagar med lite sol. Fördelarna väger dock tyngre än nackdelarna.

utenfor

Vägledande trädgårdslampor

Har du en lång grusgång eller väg som slingrar sig igenom din trädgård? Då kan det vara trevligt med lite led belysning utomhus som hjälper till att visa vägen. Sätt upp ett par lampor längs din väg eller gång för att underlätta för gäster och besökare. Ibland får man lust att gå en liten kvällstur i trädgården. Om det finns lampor som lyser upp vägen, gör det hela turen mycket trevligare. Med ordentliga utomhus lampor i din trädgård slipper du gå runt i mörkret eller släpa runt på en ficklampa.

Spotlights till trädgårdsdekoren

Spotlights är led belysning utomhus som kan användas till riktigt mycket i trädgården. En stark spotlight kan lysa upp precis vad du vill. Du skulle till exempel kunna visa upp trädgårdens äldsta och största träd med ett par spotlights. Du kan även använda spotlights till att lägga lite mer fokus på en skulptur eller en staty. Om du är stolt över något specifikt i din trädgård, ska du använda spotlights för att ge det lite extra ljus. På så sätt ser du till att ingen kan missa det viktigaste i din fantastiska trädgård.

Spotlights kan även underlätta ditt trädgårdsarbete. Med ett par kraftfulla spotlights i trädgården skulle du kunna utföra trädgårdsarbetet precis när du vill. Då behöver du inte vänta tills solen tittar fram igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.