Lär dig tävla i speedcubing

speed cubes
innlagg

Rubiks kub är en liten kub som många känner till, speciellt från unga år. Har du själv provat att lösa en rubiks kub någon gång? Om du inte så borde du göra det. Något annat som fler borde prova på är att tävla i speedcubing. Men vad är speedcubing? Mer om det kan du läsa om här nedan.

Proffsiga kuber från DaYan

Om du vill få tag på riktigt bra tränings- och tävlingskuber ska du köpa en eller ett par dayan cubes. Dayan är en stor och känd tillverkare av kuber för träning och tävling. De tillverkar många olika typer av kuber, så det finns mycket att välja bland. Du kan få en 2×2 dayan cube eller en 3×3 dayan cube. De tillverkar även skewbs, om du nu skulle föredra denna typ av kub. Den allra vanligaste kuben som de flesta startar med är den traditionella 3×3-kuben. Denna dayan cube är ett måste för alla kubfantaster, oavsett hur erfaren man är.

Om du vill köpa flera kuber på en gång ska du se till att köpa ett par olika modeller. Ju fler modeller du har att träna på, desto bättre och mer varierad blir din träning och hjärngympa. Du kan skaffa dig din egen dayan cube genom att klicka på följande länk: https://mastercubestore.se/49-dayan

cube

Låt träningen ta tid

Ha inte för bråttom när du börjar mer speedcubing. Detta gäller speciell för dig som aldrig har löst kuber på tid tidigare. Låt din träning få ta lite tid. Ingen blir en mästare på kublösningar på en enda dag. Prova olika svårighetsgrader och se vilken nivå du själv ligger på. När du känner dig redo för nya utmaningar kan du gå upp till nästa svårighetsgrad.

Våga testa andra kuber än den traditionella 3×3-kuben. Prova gärna kuber av andra modeller och gärna med fler delar. Att prova på nya kuber är alltid kul. Investera gärna i ett par olika kuber av olika modeller och svårighetsgrader, så har du en kub för varje tillfälle.

Kublösningar tränar din hjärna

Att lösa kuber av olika slag är riktigt bra träning för hjärnan. Hjärnan mår bra av att utmanas lite extra då och då. Det hjälper hjärnan att hålla sig i trim. Att träna hjärnan är alltså minst lika viktigt som att träna resten av kroppen. Utan en välfungerande hjärna blir det svårt att fungera alls. Om du vill kunna må och prestera bättre i ditt liv ska du inte glömma att träna din hjärna ibland. Skaffa dig en dayan cube och ge dig själv riktigt bra hjärnträning i många timmar framöver.

En dayan cube kan även hjälpa dig att bli av med psykiska eller stressrelaterade problem. Att lösa en kub kan få dig på andra tankar. Så fort du känner dig stressad eller oroad ska du plocka upp din egen dayan cube och försöka lösa den. Genom att göra det kommer du att distrahera din hjärna tillräckligt mycket för att du ska kunna slappna av mer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.