DIY med skinn och läder

läder metervara

Om du gillar att pyssla eller göra olika hantverk så finns det ju idag bra material för detta. Bland annat är det hur kul som helst att göra DIY med skinn och läder. DIY står för Do It Yourself. Du kan köpa läder metervara och sedan låta din fantasi flöda fritt! Skinn och läder är något du kan använda för att göra armband, väskor, underlägg, bokmärken, läderpallar och mycket mer.

Du kan hitta en mängd inspiration till att tillverka saker på nätet. Det finns även gott om beskrivningar och tutorials att kolla in. Både sådana med text/beskrivning med bilder och olika videos där det är steg för steg hur du ska göra vissa saker.

Gör en stormlykta i läder

Något som är hett just nu, för DIY och inredning, det är att tillverka en så kallad stormlykta i läder. Det är inte alls svårt att göra en sådan och kräver inte heller en massa material. Det du behöver för att göra en sådan är en cylinderformad glasvas eller ljuslykta, nitar samt läderband. Mät upp omkretsen för två band som ska löpa runt lyktan. Glöm inte att det även ska få plats med läderbanden som ska löpa lodrätt under de vågräta banden. Du bör därför först klippa till det band som ska gå lodrätt runt lyktan. Den ska även fungera som handtag. Därefter kan du klippa till den andra läderremmen som ska korsa handtagsremmen under botten och löpa lodrätt rakt upp mot kanten. Håll banden på plats med hjälp av lite maskeringstejp.

Klipp sedan till de remmar som ska löpa vågrätt runt själva lyktan. Nu kan du markera var på lädret du ska göra hål för nitarna. Du kan använda en fettpenna. Gör sedan hål i lädret med en håltång. Sedan kan du skruva i nitarna, nerifrån och upp. Sedan sätta i glascylindern när alla nitarna sitter där de ska.

läder metervara

Hitta en ny hobby

Om du aldrig jobbat med skinn och läder, så kanske det är dags nu? Med detta material kan du tillverka en massa olika saker. Allt från att göra snygga inredningsdetaljer till saker du själv kan använda dig av. Det är inte fel att ha en hobby och att arbeta med läder är riktigt kul! Det kan då vara bra att du köper hem läder metervara samt även lite olika verktyg. Bland annat kan det vara bra att ha håltång, just för att kunna göra hål i lädret på ett bra sätt. Satsa gärna även på nitar, spännen och andra prydnader. Det finns även olika bra läderverktyg att köpa. Vad du behöver ha, det beror ju lite på vad det är du vill kunna göra och tillverka. Du kan alltid börja i liten skala och sedan köpa till mer saker allt eftersom du behöver.

Du som vill hitta bra material och tillbehör du kan göra det hos Leather House. Hos dem finns det läder, skinn, päls, fårskinn, lim, nitar, tryckknappar, sytillbehör, verktyg och mycket mer. Hos dem finns det mesta du kan tänkas behöva!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.