Viktigt välja bra ögonsmink

make-up-ge340a2c85_1280

När man talar om ögonsmink, så är det främst det smink man har på eller runt sina ögon. Det är då bland annat ögonskugga, eyeliner, kajal och mascara. Men det omfattar även produkter som ögonprimer, lösögonfransar med mera. Du som ofta gör ögonsminkning du bör satsa på bra produkter med hög kvalitet. Om du vill, köp ögonsminkning hos GOSH. Då får du bra smink, till bra pris.

Ögonsminkning tips

Det spelar ingen roll om du har sminkat dig i många år, eller nyss börjat. Att göra en bra ögonsminkning är inte alltid det lättaste. Det kan då vara bra att ta till dig lite bra tips, så att du kan göra allra bästa ögon makeupen! Nedan kommer ett par bra tips för din ögonsminkning.

Eyeliner

Ett vanligt ögonsmink, det är eyeliner. Ett av våra bästa tips är att du ska se till att ögonlocken är rena. Sedan kan du applicera en primer på dem. Det gör att din ögonmakeup inte kletar ut samt stannar kvar. En eyeliner kan du även använda för att göra dina ögonfransar tätare. Det gör du genom att applicera den så nära din franslinje som möjligt. Det så att den blir som en del av den.

För en sotig, snygg look, använd gärna en mjukare ögonpenna, som är krämig. Ett annat tips är annars att smeta ut den med en platt borste för ögonskugga.

Mascara

För att ge dina fransar en fantastisk volym, så se till att du applicerar mascaran från ögonfransrötterna och sedan så att säga vickar du med borsten ut mot franstippen. Du bör även applicera två lager. Börja först med det ena. Sedan väntar du cirka 10 sekunder och applicerar igen. Det gör att dina fransar ser tjockare ut, men utan att det blir klumpar.

Ett misstag många gör med mascaran, det är att pumpa borsten upp och nere i mascararöret. Sluta med det! Det enda som det gör, det är att skicka in luft i mascaran som gör att den torkar ut snabbare.

Ögonskugga

För att få ögonskuggan att hålla hela dagen lång, se till att använda dig av en bra ögonprimer före du applicerar din ögonskugga. Ett annat bra tips, om du vill att din ögonskugga ska vara mindre pigmenterad, det är att använda en vit eyeliner som du täcker hela ögonlocket med före. Det gör att färgen på huden bryts av samt skapar en jämn bas för ögonskuggan.

När du applicerar ögonskugga, se då till att du på den nedre delen av ditt ögonlock, alltså precis ovanför fransraden använder dig av en mörk nyans. På den mellersta delen av ögonlocket kan du ha en medium-nyans och sedan överst kan du ta en ljus nyans. Sedan kan du blanda in dem i varandra.

Ögonbryn

Du bör försöka hålla ögonbrynen så naturliga som möjligt, även om du ska definiera dem. Använd rätt färger samt blanda ut dem, så att du slipper hårda linjer, som ger dig ett argt uttryck. Om du bara vill hålla dina ögonbryn på plats, använd dig då av en ögonbrynsgel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.