Ha skoj med Rubiks kub, speed cube och andra IQ-pussel

rubiks kub

Om du gillar att utmana dig själv samt sitta och filura på kluriga lösningar, då är det rätt smart att satsa på att köpa olika IQ-pussel. Två varianter av det är Rubiks kub och speed cube. Sedan finns det även en massa andra IQ-pussel som det kallas att välja på. Om du kollar in mastercubestore.se så har de Rubiks kub, speed cube och många IQ-pussel att välja på!

Vad är det för skillnad mellan Rubiks kub och speed cube?

Den första kub som dök upp, som kom att kallas för Rubiks kub, den uppfanns av Ernő Rubik. Den hade (och har) 3x3x3 block med 54 rutor. Sedan efter det så dök det upp en massa andra varianter och storlekar av denna kub. Idag finns det även andra tillverkare och märken av olika kuber. 

När man talar om en speed cube, så är det en kub som används inom speedcubing. Det är att lösa kuber på tid. Denna kub går att göra snabbare vridningar på, än vad det går att göra med en vanlig Rubiks kub. Den vanliga kuben är ju rätt så trög i vridningarna. Men då man tävlar på tid, så måste man ha en snabb kub. Det är därför man tagit fram varianterna av speed cubes som finns. Det gör att de inte går trögt eller hackar då man vrider dem utan de har lager som glider med en liten friktion. 

Är en speedcube bättre än en Rubiks kub?

Denna fråga kan besvaras med både ja och nej. Det hela handlar ju om vad det är du vill göra med din kub! Ska du tävla på tid, så ja, då är en speedcube självklart ett bättre alternativ än en Rubiks kub. Men ska du bara ha den för att ha et kul tidsfördriv och träna hjärnan, ja då är det lika bra med en vanlig Rubiks kub.

För att kunna komma någon vart med speedcubing så är det ju bra att satsa på en sådan kub. De som tävlar inom det idag, de kan ju lösa sina kuber på ett litet kick! De gör oftast fem till tio drag per sekund under en lösning!

Satsa på olika kuber och IQ-pussel

Om det är så att du vill köpa en Rubiks kub en speescube eller ett IQ-pussel, besök då mastercubestore.se. Hos dem hittar du nämligen Sveriges största urval av Rubiks kuber. Sedan så finns det även en hel del speedcubes samt att de även har andra IQ-leksaker att välja mellan. 

Det är rätt smart att köpa hem och lösa kuber samt andra sorters IQ-lekar och gåtor. Det ger din hjärna bra träning nämligen! Du kan genom att öva varje dag bli snabbare och snabbare på att lösa dem!

Våga gärna att testa de kuber som finns i helt andra former än just kuber. Du får då en bra utmaning att testa på nya varianter. Du kan även satsa på att ge bort en kub i present eller att ge bort bara för att!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.