Vad är en RGB LED-list?

led list rgb

Idag finns det ju en hel del olika varianter av led lister, led ljus, led stripes, led slingor och så vidare. När man talar om det som heter led list rgb, så är det en armatur som ger ifrån sig ett färgat ljus kan man säga. En led list RGB har oftast flera komponenter som tillsammans utgör led listen. Det som behöv är en led stripe eller en led tejp som har RGB dioder. Den sätts fast i en aluminiumprofil. Denna sätter man sedan var man vill ha den. Det är sedan en kabel som går till en styrenhet och en kabel från styrenheten som går till en transformator som kan sättas i väggen.

Med en led list RGB kan du göra det snyggt runt om i ditt hem och den har många användningsområden. Den kan lysa i många olika färger.  En del bygger samman den till en mysbelysning, andra sätter den i mörka utrymmen. Den är mycket effektfull, särskilt där det är mörkt. 

Vad är en RGB-lysdiod?

I en led list rgb finns det RGB-lysdioder. Denna lysdiod har möjligheten att kunna lysa med tre olika färger samtidigt. Dessa färger är rött, grönt och blått. Men eftersom att den kan lysa olika mycket med dessa grundfärger, så kan det bli en mängd färger till. Full styrka ger ett vitt ljus. När den bara lyser rött, så är ljuset också rött men när det lyser både rött och grönt blir ljuset gult. 

En RGB-lysdiod består i själva verket av tre högintensiva lysdioder som är sammanbyggda till en. Lysdioden har fyra ben varav tre av dem är dedikerade för respektive färg, medan det fjärde (och längsta) benet är gemensamt för samtliga färger.

Så kan du använda dig av dina RGB LED-lister

Du kan skapa en massa effekter och göra det riktigt snyggt hemma med denna typ av belysning. Grejen är ju att den går att fästa nästan var som helst. Så det gör att du kan välja var du vill ha den. Ett sätt att göra trappan snyggare är att ta en led list rgb och sätta dem på trappstegen. 

Ett annat sätt att använda led list rgb är att sätta dem i olika skåp, eller under skåp. Du kanske har en tv bänk, med många hyllor, sätt då flera lister där! Det är även snyggt i barskåpet, i badrumsskåpet och i andra skåp.

Det passar även utmärkt att fästa en led list rgb bakom din datorskärm. Det finns idag att köpa skärmar med sådant ljus redan, men du kan ju skapa det på egen hand med den du redan har. Det går även att sätta en led list rgb bakom din tv!

Du kan som sagt skapa en massa effektfulla saker med hjälp av en led list rgb. Det finns även de som du kan ha ute. Men kolla då att de har rätt IP klass. Om du är ute efter att köpa lister med led, så kan du hitta det, samt massa mer på lamp24.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.