Miniguide för nybörjare inom airsoft

airsoft

Om du har tänkt att börja med airsoft, så är det ju bra att hålla koll på lite olika saker. Sedan kan det även vara bra att köpa dig en air soft gun samt tillbehör. Du kan på https://www.guncity.se/ hitta ett stort utbud inom just airsoft. Denna sport eller hobby går ut på att man är i lag och ska skjuta ut sitt motståndarlag. Man använder sig av det som kallas för effektbegränsade vapen. Detta går att spela inne så väl som ute och det kan finnas lite olika regler beroende på vem du spelar med. Det som alla spel har gemensamt är att bekämpa sina motståndare.

En sak som är väldigt viktigt att nämna, det är att enligt svensk lag får ingen under 18 år köpa eller inneha ett airsoftvapen. 

När man spelar, så använder man sig av ett airsoftvapen, ibland även kallat för soft air guns. Dessa är alla realistiska replikor av riktiga vapen, men det är kulor i plast man skjuter. Dessa är ofta 6 mm samt går i hastigheter mellan 85 och 170 meter per sekund. Ett vanligt vapen att använda är en så kallad AEG. 

Som spelare är det även viktigt att bära skyddsutrustning. Det är krav på ögonskydd, men det rekommenderas även andra skydd, så som hjälm, mask, tandskydd, handskar och så vidare. Oömma kläder och bra skor rekommenderas. 

Att välja ett airsoftvapen

Att välja vad du ska ha för vapen brukar vara det allra roligaste. Det finns ju en hel del att välja på. De flesta gillar att använda sig av en automatkarbin eller en eldriven kulsprutepistol. Det bästa är om du har en butik nära dig så att du kan åka och klämma och känna på alla de olika varianterna som finns. En airsoft kan drivas på lite olika sätt. Det är i huvudsak fyra olika drivningar. Det är batteri, gas, fjäder och lufttryck. 

De som är batteridrivna, det är de som ofta går under namnet AEG. Det står helt enkelt för Automatic Electric Gun. Det avser karbiner av olika slag. 

Fjäderdrivna airsofts, de kräver att man gör en mantelrörelse mellan varje skott. Inom gasdrivna varianter finns green gas samt CO2, som är kolsyra. Inom lufttryck talas det oftast om HPA, högtrycksluft. Det innebär då att gearboxen i vapnet drivs med luftryck, det via en extern gastank.

Börja med airsoft

Om du är sugen på att börja med detta som hobby, kolla upp i din stad om det finns ställen/spelplaner att åka till. En del av dem är öppna, så att vem som helst kan anmäla sig för spel. Det finns även klubbar och annat att gå med i samt att det finns gott om forum och sidor på nätet. Sen se till att du köper ett vapen du trivs med, kolla som sagt gärna in Guncitys sortiment. Missa inte heller att skaffa dig all skyddsutrustning du behöver, samt smarta bärhjälpmedel för att få med dig extra ammunition, batterier och annat du kan behöva ute i spel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.